Beste rechtbank, vergeet de mediators niet.

Onder andere in het NOS journaal, op radio1, Nieuwsuur en de Volkskrant is aandacht besteed aan de rechtbank in Zwolle die ouders gaat dwingen om samen met kinderen een plan te maken.

Heel goed wat de rechtbank voorstelt. Maar wat jammer dat de Mediators niet genoemd worden in dit bericht.
Ik heb tijdens het scheidingsproces gesprekken met de kinderen over wat zij willen, wat niet altijd wil zeggen dat het zo kan en gaat gebeuren. Wel dat als de kinderen mij daar toestemming voor geven of ze vertellen het zelf in mijn bijzijn aan hun ouders, zodat het ook hun ouderschapsplan is. En het gevoel geeft dat ze belangrijk zijn en dat hun wensen meegenomen kunnen worden.
Vervolgens is het heel nuttig het ouderschapsplan na bijvoorbeeld een jaar te evalueren met de kinderen. Hierin kan de mediator weer een belangrijke rol spelen, zodat kinderen een veilige omgeving krijgen en durven zeggen wat er voor hun speelt.

Kortom: samen met mediators kom je eruit. Zowel bij het opstellen van een ouderschapsplan als bij het evalueren.

Links naar artikelen