Arbeidsmediation

Mediation bij een conflict op het werk

Hoe vervelend kan het zijn als je door een meningsverschil of conflict niet meer samen kunt werken met een collega? Of als je een arbeidsconflict hebt met je werkgever? Dat vreet energie en de vreugde van werken is ver te zoeken. Arbeidsmediation is dan een goede optie om weer in gesprek te komen met je collega of leidinggevende. Het voordeel van mediation is dat er in overleg wordt gezocht naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Arbeidsmediation

Mediation voor leidinggevenden

Wat doe je als er een probleem is met een van de medewerkers in een team? Hoe zorg je dat de sfeer weer verbeterd? Hoe zorg je ervoor dat een niet functionerende medewerker weer gaat functioneren of in goed overleg op zoek gaat naar een andere baan?

Mediation zorgt er in de eerste plaats voor dat medewerker en leidinggevende weer in gesprek gaan. Dit heeft vaak snel verrassende resultaten. Dit voorkomt dat een dure ontslag procedure gevolgd moet worden met enorme kosten voor een arbeidsadvocaat.

Mediation bij ziekte

Mediation kan een oplossing bieden bij medewerkers die langdurig ziek zijn. Een mediator is onafhankelijk en kan ervoor zorgen dat de situatie voor beide partijen weer bespreekbaar wordt. Marion heeft kennis van de ziektewet en kan vanuit kennis adviseren.