Burenruzies

Mediation bij burenconflicten

Beter een goede buur dan een verre vriend is een mooi gezegde. Wat als dat in jou geval niet zo ervaren wordt en je wilt er verandering in brengen? Heel veel burenruzies ontstaan door aannames. NIVEA noemen we dat (Niet Invullen Voor Een Ander). Ik hoor heel vaak de zin “ze hebben zich niet eens voorgesteld en moet ik daar dan heen”? of “De buren hebben een andere etnische achtergrond en vanuit die cultuur kunnen ze ander waarde en normen hebben wat tot ruzies kan leiden”.

Mediation is bij uitstek geschikt bij burenruzies. Juist met buren wil je in gesprek blijven, om een hele nare woonsituatie te voorkomen. Een mediator is onafhankelijk. Een mediator zorgt ervoor dat buren weer in gesprek komen met als doel een oplossing te vinden die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Mediation burenruzies

 

 

 

 

 

 

Veel voorkomen buren conflicten

Veel buren ruzies ontstaan door geluidshinder en geluidsoverlast; burenrecht bij erfafscheiding; geuroverlast van de buren; lekkages; verbouwing zoals een uitbouw bij de buren; huisdieren van buren.

Marion heeft al vele burenruzies succesvol weten de mediaten. Zij heeft dus veel ervaring en kan daardoor met deze ervaring onafhankelijk iedere partij van dienst zijn.