Mediation bij echtscheiding

Scheiden is niet altijd je eigen keuze, hoe je uit elkaar wilt gaan daar kun je wel invloed op hebben.
(v)Echtscheidingen hebben een weinig winnaars, buiten de mensen die er met plezier geld aan verdienen heeft het alleen maar verliezers. De grootste verliezers zijn vaak de kinderen.

Bij mediation lost u uw conflict op door bemiddeling. Marion is uw mediator en zij neemt een onafhanklijke positie in.
Redenen om voor mediation te kiezen bij echtscheiding:

  • U komt vaak sneller tot een oplossing;
  • U komt en blijft in gesprek met uw partner;
  • U bent zelf in controle wat u afspreekt met uw partner;
  • Mediation is maatwerk wat in iedere unieke situatie leidt tot unieke afspraken.

Bent u het door de mediation eens geworden over de afspraken? Dan kunt u samen met uw (ex-)partner een advocaat nemen. De advocaat kan de afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Bij scheidingszaken heeft u altijd een advocaat nodig.

Doe de Test: is mediation geschikt voor uw situatie?

Keukentafel gesprek

Echtscheiden en kinderen

Een echtscheiding is bijna altijd een heftige ervaring voor uw kinderen. Terwijl er juist heel veel op u afkomt, zoals het regelen van de alimentatie. Het berekenen van de partneralimentatie en misschien kinderalimentatie. Het maken van een goede omgangsregeling zodat de co-ouderschap voor u beiden aanvaardbaar is. ook het opzetten van zo’n ouderschapsplan is onderdeel van de mediation.

Hoe zorgt u er dan voor dat er genoeg aandacht naar uw kinderen gaat? Marion heeft speciale kind-gesprekken. Dit zijn gesprekken aan de keukentafel met uw kinderen en Marion. Vaal voelen ze zich dan net iets vrijer dingen te zeggen, waar u dan mee aan de slag kunt. Deze succesvolle keukentafel gesprekken hebben al vaak gezorgd voor een verbetering van de situatie voor uw kinderen en dus voor u!

Tijdens mediation ligt uw zaak bij de rechter stil

Tijdens de mediation wordt uw zaak bij de rechter stilgelegd. Wordt u het tijdens de mediation niet of maar gedeeltelijk met elkaar eens? Dan kunt u uw zaak bij de rechter, eventueel gedeeltelijk, voortzetten.